Musicalklas zingt de medley in professionele zang studio

Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn we met de Grapèlli Zang- en Musicalklassen naar MuziekFort Beverwijk geweest!
In deze professionele zang studio hebben we de medley ingezongen voor de voorstelling: The Next Generation!

Met dank aan:
John Lamme (Jaren lang onze geluidstechnicus)
Ton Peereboom (Geluidstechnicus)
Ed Bol (Muziekfort Beverwijk)
Suzan de Reus (Onze musical/zang docent)

Muziekfort Beverwijk

Het Fort aan den Sint Aagtendijk is een fort wat deel uitmaakt van de Stelling van Amsterdam wat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het ligt bij de plaats Beverwijk langs de Rijksweg A9.
Het diende als verdediging van de Sint Aagtendijk en de westkade van de Zuidwijkermeerpolder. Het verdedigbaar aardwerk kwam in 1895 gereed, het bomvrije gebouw in 1899. Tussen de forten Sint Aagtendijk en Zuidwijkermeer loopt een 2,5 km lange liniewal.
Uniek aan dit fort is de in beton uitgevoerde frontcaponnière: een middenvoor aan de fortwal gelegen uitbouw, aan weerszijden voorzien van schietgaten voor het geven van zijwaarts gericht vuur.
In 1945 zijn bij het fort vijftien Georgische soldaten geëxecuteerd. De Georgiërs waren aan het Oostfront gevangengenomen en gedwongen in Duitse dienst te treden. Na een opstand op Texel in april 1945 werden een aantal soldaten door de Duitsers naar het fort getransporteerd en om het leven gebracht. Hun lijken kwamen in een massagraf op het fortterrein, maar in maart 1946 werden ze herbegraven op het Russisch ereveld Leusden.
Er staat een vaste expositie in de frontcaponnière.

Stichting Fortpop Beverwijk is een ideële stichting van vrijwilligers.
Zij huren, onderhouden en beheren het fort sinds 1991. Sinds die tijd wordt het gebruikt als oefenruimtes voor muzikanten
Zij namen het initiatief om het Fort aan den Sint Aagtendijk te restaureren en een meer uitgebreide functie te geven als ‘Het Muziekfort’.
‘Het Muziekfort’ ; een cultureel centrum buiten het centrum!
Voor muziek in de breedste zin des woords, maar ook kunst, cultuur, workshops, fotografie, trouwen, teambuilding, bedrijfsuitjes en exposities.
Wij hebben ruimtes te huur voor diverse muzikale en creatieve activiteiten in het prachtige fort aan den Sint Aagtendijk te Beverwijk.

Deel dit bericht!