Een stukje in de krant!

Toen Joop Boek drie weken geleden ons benaderde vertelde hij dat hij wat foto’s had gevonden van Grapèlli en Diana Satoer. We waren natuurlijk ontzettend benieuwd.

Joop is een fotograaf voor de Alkmaarsche Courant en hij wilde ”stukje” over Grapèlli in het Fotoboek van de krant plaatsen.

Tot onze verbazing werden we op zaterdag morgen verrast met een hele pagina!

Op de Dansschool kunt u een geplastificeerde versie van deze pagina vinden.

De tekst uit de krant

Diana Satoer startte in de jaren zeventig in diverse buurthuizen in Alkmaar en omstreken met balletlessen. Ze nam haar eigen geluidsinstallatie mee naar de verschillende locaties.

De leerlingen kwamen via mond op mond reclame massaal naar de lessen, de gehuurde ruimtes waren dan ook snel te klein om de grote aanloop te kunnen bergen.

Er werd gezocht naar een geschikt pand waar de dansschool van Diana genoeg ruimte had. Op het Verdronkenoord werd de eerste dansstudio geopend, de Grapelli balletschool. Het pand op het Verdronkenoord werd in de jaren negentig verruild, en Diana verhuisde met Grapelli naar de Mient.
In theater de Vest werden regelmatig door het Grapelli ballet voorstellingen gegeven, trotse ouders,broers,zusters,opa’s en oma’s keken dan naar de verrichtingen van hun oogappel op het podium.Dit onder toezicht van Diana. De tv studio’s in Hilversum maakte ook regelmatig gebruik van leerlingen van de Grapelli balletschool voor diverse programma’s. Het Grapelli ballet was een begrip geworden in de balletwereld. Helaas overleed Diana in 2015 op zestig jarige leeftijd, haar passie wordt voortgezet door haar beide zoons Jazz-He en Reggie-Boy.
De balletschool is nu gevestigd in de Pieterstraat.